Ingrediënten
  • 455 gram Italiaanse worst
  • 1 gele ui, gesneden
  • 150 gram paprika (rood, groen en geel)
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 780 gram marinarasaus of pizzasaus
  • 12 lasagnebladen, gekookt
  • 170 gram pepperoni, gesneden
  • 40 gram basilicum (hele bladeren)
  • 345 gram mozzarella, geraspt
  • 750 gram ricotta
60 min.
8 pers.

Wie zegt dat pizza en lasagne niet samen kunnen? Wij niet!

De Italiaanse keuken kent enkele klassiekers. Bruschetta, pasta bolognese en tiramisu mogen niet ontbreken op een Italiaanse menukaart. Ook pizza en lasagne horen in dit rijtje thuis. Maar wie had ooit gedacht dat deze twee ook samen heerlijk zouden smaken? Deze pizza lasagne met pepperoni, mozzarella en ricotta wil je vanavond nog proberen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Kook de Italiaanse worst op middelhoog vuur totdat deze bruin is. Haal de worst daarna uit de pan en zet opzij.
  • Kook vervolgens de ui in dezelfde pan, totdat deze glazig is. Voeg daarna de paprika en knoflook toe. Kook totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • Neem een ovenschaal van 23 bij 33 cm. Verdeel een laag saus over de bodem van de schaal.
  • Maak vervolgens de lasagne door de volgende ingrediënten in deze volgorde toe te voegen: lasagnebladen, ricotta, Italiaanse worst, groenten, mozzarella, saus, lasagnebladen, ricotta, pepperoni, basilicum, mozzarella, saus, lasagnebladen, marinara, mozzarella, groenten, Italiaanse worst en pepperoni.
  • Bak de pizza lasagne voor zo’n 45 tot 55 minuten in de oven, of totdat het begint te borrelen en bruin wordt aan de zijkanten.
  • Serveer gelijk.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: deze pizzadilla combineert het beste van Italië en Mexico

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 455 gram Italiaanse worst
  • 1 gele ui, gesneden
  • 150 gram paprika (rood, groen en geel)
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 780 gram marinarasaus of pizzasaus
  • 12 lasagnebladen, gekookt
  • 170 gram pepperoni, gesneden
  • 40 gram basilicum (hele bladeren)
  • 345 gram mozzarella, geraspt
  • 750 gram ricotta