Ingrediënten
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 middelgrote bloemtortilla's
  • 75 gram pizzasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 225 gram mozzarella, versnipperd
  • 90 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 46 gram gesneden pepperoni
  • 1/4 theelepel Italiaanse kruiden
  • Verse peterselie voor garnering
30 min.
1 pers.

Deze heerlijke pizzadilla is een combinatie van pizza en quesadilla

Ooit van een ‘pizzadilla’ gehoord? Nee, wij ook niet. Maar dat zou wel moeten! Wie had ooit gedacht dat de Italiaanse en de Mexicaanse keuken zo’n goede combinatie zouden vormen? Deze pizzadilla heeft de toppings van een pizza en de bodem van een quesadilla. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de grill. Verhit olie in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een tortilla toe aan de pan en verdeel ongeveer de helft van de pizzasaus hierover. Bestrooi met knoflook en bestrooi met de helft van de mozzarella, Parmezaanse kaas, pepperoni en Italiaanse kruiden.
  • Leg hier de tweede tortilla bovenop en kook tot de kaas smelt en de tortilla goudbruin is.
  • Dan is het tijd om de tortilla’s te draaien. Bedek de koekenpan met een groot bord en keer de koekenpan om, om de quesadilla op het bord te leggen. Schuif de quesadilla dan terug in de koekenpan met de gekookte kant naar boven. Bedek de bovenkant met de resterende pizzasaus, mozzarella, Parmezaanse kaas, pepperoni en Italiaanse kruiden.
  • Plaats de koekenpan onder de grill en rooster tot de kaas smelt en de pepperoni knapperig is, ongeveer 2 minuten.
  • Garneer met verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 middelgrote bloemtortilla's
  • 75 gram pizzasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 225 gram mozzarella, versnipperd
  • 90 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 46 gram gesneden pepperoni
  • 1/4 theelepel Italiaanse kruiden
  • Verse peterselie voor garnering