25 september 2020
Vivian

Op 8 oktober maakt hij de grootste aardappelstamppot van Nederland

Meesterchef Robert Kranenborg is héél enthousiast over stamppot. Hoe enthousiast? Nou, zo enthousiast dat hij op 8 oktober de grootste aardappelstamppot van Nederland gaat maken. Hiermee wil hij de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 vieren. En iedereen mag een vorkje mee prikken: de chef-kok deelt maar liefst duizend porties (450 kilo) andijviestamppot met jus van gegrilde groente uit op het Museumplein in Amsterdam. 

Andijviestamppot

Bij Robert thuis staan er echt niet alleen sterrengerechten op de tafel. De chef-kok, bekend van onder andere Topchef en MasterChef Holland, is namelijk dol op andijviestamppot. “Ik hou van de combinatie van rauw en gaar”, aldus de meesterchef. Daar voegt hij natuurlijk wel de flair van een chef aan toe. Robert is de beroerdste niet en deelt zijn geheim: “Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor wat extra frisheid.”

Vier de aardappel

Met de actie wil Robert de Nederlandse aardappeloogst van 2020 vieren. Hij kookt maar al te graag met aardappelen, omdat de aardappel zo’n culinaire duizendpoot is. Gekookte aardappelen, gestampte aardappelen, wedges, patatjes. In de pan, oven of in de airfryer. Je kan er alle kanten mee op. Daarnaast zijn aardappelen ook nog eens erg duurzaam. De teelt ervan heeft weinig impact op het milieu en ze groeien lokaal.

Zelf proeven?

Als je nu ook zo’n trek hebt gekregen in een stamppotje andijvie á la Robert Kranenborg himself (wij wel!), moet je nog wel eventjes geduld hebben. Op donderdag 8 oktober kun je vanaf 12 uur ‘s middags gratis een portie komen afhalen. De andijviestamppot is vegetarisch. Schrijf je van tevoren wel even in via aardappels.nl/stamppot. Zo schrijf je je in voor een coronaproof tijdslot.

Lees ook: Recept: broccolistamppot met shoarma

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: BrunoPress – fotograaf: Arjo Frank