Ingrediënten
  • 1/2 pakje bladerdeeg
  • 3 eetlepels marinara-saus
  • 120 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld Italiaanse kaasmix
  • 150 gram gesneden pepperoni
  • 1 groot geklutst ei
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
Redactie Kookfans
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 pakje bladerdeeg
  • 3 eetlepels marinara-saus
  • 120 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld Italiaanse kaasmix
  • 150 gram gesneden pepperoni
  • 1 groot geklutst ei
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano

Perfect wanneer je zin hebt in een bekende snack met een twist

Houd je van pizza? Houd je van croissants? Waarschijnlijk heb je op deze beide vragen ja geantwoord. Wij hebben nu de ultieme snack voor je: pizza croissants! Makkelijk te makken en heerlijk tussendoor of als lunch. Of als ontbijt, wij houden je niet tegen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pizza croissants:

  • Verwarm je oven voor op 160 °C.
  • Snijd het bladerdeeg in zes driehoeken.
  • Beleg elke driehoek met marinara, kaas en pepperoni.
  • Rol de driehoeken op. Begin hiervoor bij de breedste rand en zorg dat het uiteinde naar beneden wijst.
  • Leg de opgerolde ‘zakjes’ op een ovenblad en bestrijk ze met het geklutste ei.
  • Bestrooi de croissants met oregano naar smaak.
  • Bak de croissants in ongeveer 40 minuten goud en gaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pizza-breekbrood

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels