30 min.
4 pers.

Gemakkelijk te maken met slechts vier ingrediënten!

Pizza delen we liever niet, maar voor dit pizza-breekbrood maken we een uitzondering. Eet ‘m bij de borrel of als voorgerecht en zet er eventueel een lekkere kaasdip of knoflooksaus bij. Het kost je maar een halfuurtje om deze unieke pizza te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het pizza-breekbrood:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd hier drie even grote cirkels uit.
  • Bestrijk de eerste deegcirkel met de tomatensaus en beleg rijkelijk met kaas. Leg de tweede deegcirkel hier overheen en beleg ook met tomatensaus en kaas. Leg daarbovenop de derde deegcirkel.
  • Zet een klein schaaltje in het midden van de bovenste cirkel. Snijd vanuit deze cirkel 12 inkepingen in het deeg.
  • Pak twee stroken deeg en rol deze voorzichtig twee keer naar buiten. Herhaal met de overige strengen (in onderstaande video is goed te zien hoe dit precies moet).
  • Bestrijk het pizzabrood met een losgeklopt ei voor extra glans.
  • Bak de pizza 20 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Authentieke Quattro Formaggi pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tipbuzz | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 3 vellen kant-en-klaar pizzadeeg
  • 500 gram (Marinara)pizzasaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 1 losgeklopt ei