Lekker, gezond en binnen vijf minuten klaar

Soms heb je zin in een zoet tussendoortje en zie je het niet zitten om een zak chips of andere zoutjes open te trekken. Voor deze gevallen is er dit heerlijke recept: bananenbrood in een mok uit de magnetron. Klaar binnen enkele minuten en nog lekker ook.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het bananenbrood in een mok:

  • Pak een mok en combineer hierin alle ingrediënten.
  • Meng goed door elkaar met een vork.
  • Zet de mok ongeveer een minuut in de magnetron, of totdat het mengsel volledig gaar is. Je kunt dit checken door met een tandenstoker of spiesje in het bananenbrood te prikken. Deze moet er schoon weer uitkomen.
  • Serveer je bananenbrood úit de mok op een bordje, overgiet deze met honing en strooi er nog wat nootjes overheen.
  • Eet smakelijk!

Tip: wanneer je kiest voor een melkvervanger zoals sojamelk of havermelk, dan is dit recept volledig veganistisch. Als je daar niets om geeft, kun je ook nog een (half) ei aan het recept toevoegen om het bananenbrood luchtiger te maken.

@majortraeger

QUICK & HEALTHY BANANA BREAD MUG CAKE! ? #makeitbanana #bananabread #vegan #tiktokfood #cookinghacks #healthyrecipes #foodhacks #recipe #food

? Buttercup – Jack Stauber

Lees ook: TikTok-hack: dit is dé truc om rijst om te warmen in de magnetron 

Bron: Real Simple | Beeld: Videostill TikTok

Ingrediënten
  • 1/2 geprakte banaan
  • 45 gram havermeel
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel maple syrup of honing
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 1 eetlepel kokosraspsel