Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram verse dille
  • 5 gram verse peterselie
  • 5 gram bosui
  • 225 gram champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 450 gram kipfilet
  • 180 milliliter slagroom
redacteur
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram verse dille
  • 5 gram verse peterselie
  • 5 gram bosui
  • 225 gram champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 450 gram kipfilet
  • 180 milliliter slagroom

In 25 minuten klaar

Als we zin hebben in comfort food, maakt het ons bijna niet uit wat we eten, als het maar romig is. Een flinke dot slagroom of een royale schep crème fraîche mag dan ook niet ontbreken bij ons maaltje. Toen we afgelopen week weer eens in een romige bui waren, maakten we deze kip met champignons in kruidenroomsaus. We lepelden de pan nog nét niet uit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kip met champignons in kruidenroomsaus:

  • Ontvel de knoflook en hak fijn. Snijd ook de dille, peterselie en bosui fijn en de champignons in plakjes.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hierin 1/2 eetlepel boter en 1/2 eetlepel olijfolie. Wanneer het vet heet is, voeg je de champignons toe. Breng op smaak met wat zout en knoflookpoeder. Laat de champignons 5 minuten bakken, roer regelmatig. Haal de champignons uit de pan en leg ze op een bord.
  • Kruid de kipfilet met 1 theelepel zout en 1 theelepel knoflookpoeder. Verhit in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 eetlepel boter en 1/2 eetlepel olijfolie. Leg de kipfilets in de pan en bak ze circa 2 minuten per kant, of totdat de kip goed gaar is.
  • Voeg de knoflook toe aan de kip en bak 1 minuut mee. Roer regelmatig, zodat de knoflook niet verbrandt. Doe de dille, peterselie en bosui erbij en bak weer al roerend 1 minuut mee.
  • Doe de champignons er weer bij en voeg de slagroom toe. Breng licht aan de kook en laat 2 minuten pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt. Haal de koekenpan van het vuur en breng het geheel eventueel op smaak met knoflookpoeder en zout.
  • Serveer en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kip cordon bleu balletjes in roomsaus 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill