Redactie Kookfans
15 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 125 milliliter melk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • kokosolie

Lekker zoet en bijzonder makkelijk

Je bent vast bekend met fudge. Een zak van de zoete lekkernij is bij de redactie altijd binnen no-time leeg. Maar je kunt het ook bijzonder makkelijk zelf maken! Met dit recept zet jij in een handomdraai lekkere pindakaas-fudge op tafel. Heerlijk om te delen tijdens de koffie, of natuurlijk om in één keer zelf weg weg te werken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pindakaas-fudge:

  • Vet de bakvorm in met de kokosolie.
  • Doe de melk en de kokosbloesemsuiker in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 2 1/2 minuut rustig doorkoken. Blijf het regelmatig roeren en haal hierna de steelpan van het vuur.
  • Voeg de pindakaas en het vanille-extract toe en meng het geheel tot het glad is.
  • Giet je mengsel in de ingevette bakvorm en laat afkoelen.
  • Snijd het afgekoelde plakkaat in blokjes.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Lees ook: Recept: fudge brownies

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Unsplash, Sincerely Media