20 min.
3 pers.

Een recept om je vingers bij af te likken

Kip is, zoals de reclames al verkondigen, een behoorlijk veelzijdig stukje vlees. Je kunt het op ontzettend veel manieren bereiden en een geliefde manier is om het gevleugelde klaar te maken in een knoflookroomsaus. Zo ook het recept van vandaag. Een roomsaus kan snel behoorlijk zwaar vallen en met een vleugje citroen maak je ‘m iets lichter. Koksschort in de aanslag en koken maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Besprenkel de kipfilets aan beide zijden met zout en peper naar smaak.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan samen met de boter. Voeg daar de kipfilets aan toe.
  • Bak de filets 5 minuten en draai om. Bak daarna nogmaals 5 minuten.
  • Schep de filets uit de pan en zet apart.
  • Laat het vet in de pan zitten en doe hier de knoflook in. Bak tot geurig.
  • Schenk de kippenbouillon en room in de pan en roer kort. Voeg de citroensap, citroenrasp en dille toe en roer nogmaals. Laat vijf minuten inkoken.
  • Doe de kipfilets opnieuw in de pan en draai ze na een minuut om. Laat de saus opstaan tot het is ingedikt.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: spinaziesalade met kipfilet, feta en aardbeien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Em’s Kitchen | Beeld: Videostill Em’s Kitchen 

Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter room
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels verse dille