Vivian
15 + 30 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram chocolade van goede kwaliteit, halfzoet
  • 12 eetlepels boter, gesmolten
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 95 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel zout

Nog niet eerder heb je zulke smeuïge brownies gegeten

Of je nou een gevorderde keukenprins(es) bent of net voor het eerst een handmixer in je handen houdt, brownies maken is altijd een goed idee. En geloof ons: zulke smaakvolle en smeuïge fudge brownies als deze heb je nog nooit gegeten. Wij leggen je uit hoe je ze maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed een vierkante ovenschaal van 20 cm met bakpapier.
  • Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron met intervallen van 20 seconden en bewaar de andere helft voor later.
  • Meng in een grote kom de boter en de suiker met een elektrische handmixer en klop vervolgens de eieren en vanille 1-2 minuten erdoor, tot het mengsel luchtig en licht van kleur wordt.
  • Klop de gesmolten chocolade erdoor (zorg ervoor dat deze niet te heet is, anders koken de eieren) en zeef de bloem, cacaopoeder en zout erdoor. Meng met een spatel de droge ingrediënten erdoor, maar pas op dat je niet te veel mengt, aangezien de brownies hierdoor meer cakeachtig van structuur zullen worden.
  • Voeg de chocoladestukjes toe en giet het beslag in de ovenschaal.
  • Bak 20-25 minuten, afhankelijk van hoe fudgy je brownies wil hebben, en laat ze vervolgens volledig afkoelen.
  • Snijd in gelijke delen.
  • Geniet van deze heerlijke fudge brownies!

Ook lekker: Recept: Baileys Red Velvet Cupcake Martini

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty