Ingrediënten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 60 gram pesto
  • 15 witte asperges, houtige uiteinden weggesneden
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 360 milliliter volle melk
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel zout
  • 80 gram kaas
40 min.
2 pers.

Witte asperges en pesto gaan perfect samen

Wanneer we een avondje makkelijk willen doen met het eten, zijn er een paar dingen waar onze maaltijd aan moet voldoen. Iets moet simpel te maken zijn, de bereiding moet niet te ingewikkeld zijn en het moet bovendien smakelijk zijn. Dit aspergetaartje voldoet aan al die voorwaarden. Bereiden maar!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg vier van de plakken bladerdeeg een klein beetje over elkaar heen en vorm zo een extra groot vierkant. Druk goed aan. Snijd daarna het resterende plakje bladerdeeg door midden en druk die aan de onderkant van het vierkant om zo een a4-achtige vorm te maken.
  • Leg het bladerdeeg daarna op de bakplaat.
  • Smeer drie kwart van de pesto over de bladerdeegplakken.
  • Verdeel de witte asperges over het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de asperges in het midden worden geplaatst, zodat de randen van het bladerdeeg onbedekt blijven.
  • Verdeel de rest van de pesto over de bovenkant van de asperges.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg daarna over de asperges heen.
  • Maak daarna de kaassaus.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed. Voeg daarna beetje bij beetje al roerend de melk toe. Voeg daarna de kruiden en kaas toe en roer tot de saus begint in te dikken.
  • Schep een paar flinke eetlepels kaassaus over het midden van de asperges.
  • Bak het taartje 30 minuten op de hoogste positie in de oven.
  • Serveer het taartje met de overgebleven kaassaus.

Lees ook: Recept: romige groentelasagne met groene asperges

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 60 gram pesto
  • 15 witte asperges, houtige uiteinden weggesneden
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 360 milliliter volle melk
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel zout
  • 80 gram kaas