Ingrediënten
  • 6 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 bosje lente-ui, gesneden
  • 700 gram asperges
  • 500 gram bevroren doperwten
  • 300 gram tuinbonen
  • 1 bosje verse munt, grof gesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • 300 milliliter room
  • 300 milliliter bouillon
  • 2x 250 gram cottage cheese
  • 500 gram verse lasagnebladeren
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Verse tijm
Sabine
30 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 6 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 bosje lente-ui, gesneden
  • 700 gram asperges
  • 500 gram bevroren doperwten
  • 300 gram tuinbonen
  • 1 bosje verse munt, grof gesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • 300 milliliter room
  • 300 milliliter bouillon
  • 2x 250 gram cottage cheese
  • 500 gram verse lasagnebladeren
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Verse tijm

Een prima recept om het aspergeseizoen mee af te trappen!

Als iemand weet hoe je lekker kunt koken, dan is het Jamie Oliver wel. De kok schudt het ene na het andere lekkere recept uit zijn mouw. Zo kwam hij ook met deze romige groentelasagne met groene asperges. Heerlijk! Zelf maakte de kok de lasagne met een paar stukjes ansjovis, maar hij vertelde dat de lasagne prima vegetarisch kan. Wij besloten vandaag om voor de vegetarische variant te gaan. Als kaasliefhebber hoef je je overigens geen zorgen te maken: dit gerecht bevat voldoende Parmezaan. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Snijd de asperges door de helft. Leg de toppen apart. Snijd de stelen daarna in kleine stukken.
  • Verwarm olie in een ruime koekenpan en doe daar de aspergestukken in. Laat een minuutje opstaan.
  • Voeg daarna de lente-ui en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer nu ook de doperwten, tuinbonen, munt en citroenrasp door het mengsel.
  • Schenk daarna de bouillon en room in de pan en roer opnieuw. Roer daarna ook 250 gram van de cottage cheese door het mengsel.
  • Schep een kwart van het mengsel in een ovenschaal tot de bodem is bedekt. Bekleed daarna met een laag lasagnebladeren. Verdeel vervolgens royaal parmezaanse kaas over de lasagnebladeren. Ga door met dit proces tot je eindigt met een laag lasagnebladeren. Meng de overgebleven 250 gram cottage cheese met wat water en schenk het over de lasagne.
  • Verdeel de overgebleven asperges over de lasagne en breng op smaak met nog een beetje zout.
  • Bak de lasagne daarna 8 minuten in de oven op grillstand. Gebruik je geen verse lasagnebladeren, maar droge? Houd dan de tijd op de verpakking aan.

]

Lees ook: Recept: Mediterraanse witte bonensoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver