Je hoeft niet dagen te wachten voor je mango rijp is

Avocado’s, ananas, mango’s, het is bij deze vruchten vaak maar de vraag of deze goed rijp zijn wanneer je ze wil eten. Heb je de pech gehad om in de supermarkt een onrijpe mango uit de schappen te pakken? Niet getreurd, want je hoeft niet dagen te wachten voordat je de mango eindelijk kan eten. Met dit trucje is-ie namelijk binnen 10 seconden al rijp genoeg om te eten!

Onrijpe mango eetbaar maken

Eén van de populairste fruitsoorten is de zoete, sappige mango. Maar dan moet deze ook wel zoet en sappig zijn wanneer je ‘m in de supermarkt koopt. Kom je er bij thuiskomst achter dat de mango toch nog even de tijd nodig heeft om goed te rijpen? Geen zorgen, want met deze truc kan je de mango binnen 10 seconden eetbaar maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een mes, wat keukenpapier en een magnetron.

Zo doe je dat

Voelt de mango nog hard aan? Dan is deze waarschijnlijk nog niet rijp. Gebruik een groot, breed mes en steek met het mespunt een aantal keer rondom de mango. Steek het mes er niet dieper is dan ± 2 centimeter. Wikkel de mango in wat keukenpapier, plaats ‘m op een bord en zet deze in de magnetron. Zet de magnetron aan op 700 Watt, 10 seconden lang. Haal de mango eruit en je zal merken dat de vrucht nu een stuk zachter en sappiger is. Klaar om gegeten te worden!

Lees ook: Niet weggooien: dit kun je doen met overrijpe bananen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: Pixabay