Zo geef je je tomatensaus alsnog die rijke tomatensmaak

Wie tomaten nodig heeft voor haar gerecht, wil in de supermarkt niet alleen maar onrijpe exemplaren aantreffen. Is dat toch het geval? Dan hoef je niet meteen je kookplannen aan de kant te zetten. Door dit trucje toe te passen, smaken je onrijpe tomaten in een saus alsnog alsof ze perfect rijp zijn.

Ontbreekt het je tomatensaus nog wat aan smaak? Voeg dan dit ene ingrediënt toe.

Ingrediënt toevoegen

Een simpel ingrediënt toevoegen aan je saus is soms genoeg om ervoor te zorgen dat alle smaken in de saus vrijkomen, zo leerde Jesse Szewczyk toen hij een culinaire opleiding volgde. Hij leerde er ontzettend veel tips om je eten smaakvoller klaar te maken. Op Buzzfeed deelde de chef hoe je je tomatensaus lekkerder laat smaken als je onrijpe tomaten gebruikt.

Smaak versterken

“Een van mijn leraren merkte ooit op dat ik een saus maakte met tomaten uit het seizoen en leerde me toen dat een snufje suiker toevoegen ervoor zorgt dat de saus smaakt alsof het is gemaakt van perfecte rijpe tomaten”, schrijft hij op Buzzfeed. Hoe het precies kan dat suiker zo’n positief effect heeft op je saus? Ook dat legt hij uit. “Suiker brengt smaken van hartige voedingsmiddelen als geroosterde wortelen, bieren en tomaten naar boven en het speelt een belangrijke rol in het balanceren van smaken.”

Lees ook: Recept: tomatensoep met kip en parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash