Ingrediënten
  • 12 gekookte eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • 6 strips krokante bacon of 6 plakken krokant gebakken katenspek, in stukjes gesneden
  • 70 gram cherrytomaten, in stukjes gesneden
  • 1 handje basilicum, fijngesneden
  • Chilipoeder, optioneel
10 min.
12 pers.

Lekker om te serveren tijdens de feestdagen!

Als we visite hebben, pakken we graag groots uit. We zetten wat chips en nootjes op tafel, maar dan zijn we er nog niet. We trakteren onze gasten ook graag op wat stukjes worst en gevulde eieren. Gevulde eieren zijn altijd een succes. Helemaal als je deze snack een twist geeft. Zo probeerden we onlangs deze gevulde eieren met bacon, tomaat en basilicum uit.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen? 

  • Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eierdooiers eruit.
  • Doe de eierdooiers in een kom en voeg de mayonaise en honingmosterd toe. Prak dit met een vork tot een romig geheel.
  • Voeg de bacon of spek, tomaatjes en het grootste gedeelte van de basilicum toe en roer tot een geheel.
  • Verdeel het mengsel over de eiwitten en garneer de gevulde eieren met de overgebleven basilicum en chilipoeder.
  • Snack ze!

Ook lekker: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill YouTube 

Ingrediënten
  • 12 gekookte eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • 6 strips krokante bacon of 6 plakken krokant gebakken katenspek, in stukjes gesneden
  • 70 gram cherrytomaten, in stukjes gesneden
  • 1 handje basilicum, fijngesneden
  • Chilipoeder, optioneel