Sara Bergsma
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak bevroren bladerdeeg
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel water
  • 6 plakjes bacon
  • 2 preien
  • 1 gele paprika
  • 250 gram geraspte kippenborst
  • 230 gram roomkaas
  • Zout en peper
  • Peterselie

Hmmm!

Of je nu een gezellig diner gepland hebt of gewoon zin hebt in comfort food, deze pasteitjes gaan hoe dan ook jouw hart veroveren. Malse stukjes kip in een heerlijke romige saus, omhuld door een knapperige, gouden korst die nét dat beetje bite aan het geheel toevoegt. Dit is wat wij noemen: culinaire verwennerij! 

Voor de bladerdeegbakjes:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Sprenkel over een schone oppervlakte wat bloem en rol het eerste vel bladerdeeg uit.
  • Maak 6 rondjes van ongeveer 8 centimeter en leg dit op een bakplaat met bakpapier.
  • Rol nu het tweede vel bladerdeeg uit en maak weer 6 rondjes van 8 centimeter. Snij deze in kleinere rondjes van 6 centimeter.
  • Haal het midden uit de rondjes en leg de overgebleven randen op het bladerdeeg dat al op de bakplaat ligt. Leg de middelste rondjes ook op de bakplaat.
  • Meng in een kleine kom wat ei met water en strijk dit met een kwastje uit over het bladerdeeg.
  • Laat het bladerdeeg 15 minuten rusten en zet het dan in de oven voor 20-25 minuten tot de bakjes goed bruin zijn.

Voor de romige kipvulling:

  • Bak ondertussen de bacon in een pan tot het knapperig is. Haal het uit de pan en dep het vet eraf.
  • In dezelfde pan bak je gesneden prei en de gele paprika voor ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel de bacon en voeg het weer toe aan de pan. Doe ook de kip, de roomkaas en zout en peper erbij.
  • Bak en roer tot het goed gemengd is.
  • Zodra het bladerdeeg wat is afgekoeld: maak ze hol en vul ze met de romige kip vulling.
  • Besprenkel met wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Tijdloze klassieker: steak tartaar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Adobe Stock