Sara Bergsma
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 520 gram kogelbiefstuk
  • 2 sjalotjes
  • 3 theelepels mosterd
  • 3 theelepels worcestershiresaus
  • Tabasco naar smaak
  • Kappertjes naar smaak
  • 10 cornichons met chilipeper
  • 1 stokbrood
  • 6 kwarteleitjes

Maak je kerstdiner helemaal compleet!

Ben jij nog op zoek naar hét perfecte voorgerecht voor tijdens het kerstdiner? Wellicht is deze tijdloze klassieker wat voor jou! Dit gerecht bestaande uit rauw vlees, verrijkt met kruiden en specerijen, zal ongetwijfeld voor een geweldige start van je diner zorgen. We hebben het natuurlijk over: steak tartaar!

Dit moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd allereerst zes dunne sneetjes stokbrood af. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze tien minuten af in de oven, totdat ze lekker knapperig zijn.
  • Bestrijk elk sneetje vervolgens met olijfolie en een vleugje peper en zout naar smaak.
  • Pel en snipper dan de sjalotjes fijn en snijd de cornichons en kappertjes in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  • Snijd de kogelbiefstuk vervolgens in kleine stukjes, probeer het vlees net zo fijn te maken als de sjalotjes. Voeg dit ook toe aan de kom.
  • Doe er ook nog mosterd, worcestershiresaus en tabaso bij. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak en proef of het mengsel voldoet aan je wensen.
  • Verdeel het steak tartaar-mengsel vervolgens over zes borden. Het is handig om hiervoor een serveerring of een andere vorm te gebruiken.
  • Tijd voor de finishing touch: splits de kwarteleitjes en zorg ervoor dat in ieder geval één helft van de schaal intact blijft. Giet het eigeel in de halve schaal en plaats het in het midden van de steak tartaar.
  • Voeg aan elk bord nog een sneetje stokbrood uit de oven toe.
  • Genieten maar!

Lees ook: Met dit deeg van maar 2 ingrediënten maak je de lekkerste pizza!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Adobe Stock