Ingrediënten
  • Zout
  • 330 gram rigatoni, of een andere pasta naar keus
  • 75 gram ongezouten boter
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Chilivlokken, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 120 milliliter slagroom
  • 50 gram parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 200 gram spinazie
30 min.
4 pers.

Wij weten wat we vanavond gaan eten!

Een lekkere pasta is snel gemaakt en hoeft bovendien niet ongezond te zijn. Dit is dan ook de reden dat we elke week wel een keer pasta eten. Onlangs stuitten we op dit recept van pasta met knoflookchampignons. We kunnen je wel vertellen: het was ontzettend lekker! Duik maar meteen de keuken in.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de rigatoni al dente in zout water. Giet af, maar bewaar 120 milliliter van het kookvocht.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de boter goudbruin, dit duurt zo’n drie minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 8 minuten. Roer af en toe door.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de balsamicoazijn, chilivlokken, een snufje zout en wat peper in de pan. Roer door en laat de balsamicoazijn inkoken.
  • Schenk de slagroom bij de champignons en voeg de parmezaanse kaas toe en meng goed.
  • Voeg de spinazie toe en roer door. Doe de pasta en de helft van het pastawater in de pan en roer goed. Laat 2 minuten staan. Voeg eventueel wat extra pastawater toe als dat nodig is.
  • Serveer de pasta met extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Pizza spaghetti

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Zout
  • 330 gram rigatoni, of een andere pasta naar keus
  • 75 gram ongezouten boter
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Chilivlokken, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 120 milliliter slagroom
  • 50 gram parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 200 gram spinazie