Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 8 grote eieren
  • 60 gram zure room + extra ter garnering
  • 50 gram sour cream & onion chips + extra ter garnering
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • Zout en peper, naar smaak
Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 8 grote eieren
  • 60 gram zure room + extra ter garnering
  • 50 gram sour cream & onion chips + extra ter garnering
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • Zout en peper, naar smaak

Deze fritatta is overheerlijk

Een omelet bakken is overheerlijk, maar soms een beetje standaard. Wil je je gebakken eieren naar een hoger niveau tillen? Maak dan eens deze frittata met zure room en sour cream & onion chips. Je likt je vingers erbij af!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de uien toe en roer regelmatig door. Laat de uien karameliseren, dit duurt zo’n 20 minuten.
  • Doe de eieren samen met de zure room in een grote kom en mix tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de chips en bieslook toe en roer door. Laat 10 minuten staan en breng het mengsel daarna op smaak met wat zout en peper.
  • Schenk het eimengsel over de gekarameliseerde uien heen en verdeel gelijkmatig.
  • Zet de koekenpan in de oven en bak de eieren 10 tot 12 minuten.
  • Laat de frittata 5 minuten afkoelen en serveer met meer zure room, chips en bieslook.
  • Geniet ervan! 

Ook lekker: Romige tonijnsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill