Ingrediënten
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 25 gram suiker
  • Snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • 125 milliliter karnemelk
  • 200 gram mascarpone
  • 80 milliliter gram slagroom
  • 40 milliliter Licor 43 + 30 milliliter Licor 43
  • 120 gram abrikozenjam
25 min.
9 pers.

Lekker en makkelijk te maken!

Als je een high tea organiseert, mag een scone niet ontbreken. Dit kleine broodje is ongekend populair in het Verenigd Koninkrijk en wordt daar standaard met clotted cream en jam geserveerd. Onlangs maakten we ook karnemelkscones, maar serveerden we die niet met een standaard jam, maar met een abrikozen-licor 43-jam en een romige Licor 43-vulling.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en roer door.
  • Rasp de roomboter en voeg toe aan de bloem. Kneed de boter door de bloem tot er een zanderige structuur ontstaat.
  • Schenk de karnemelk bij de bloem en schep losjes met een vork door. Kneed het deeg vervolgens tot een bal.
  • Bestuif je werkvlak met wat bloem en kneed het deeg kort. Haal 9 gelijke porties uit het deeg en vorm tot balletjes. Druk de balletjes een beetje plat.
  • Leg de scones op de bakplaat en bak 12 tot 14 minuten of tot de scones goudgeel zijn geworden. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Maak ondertussen de roomvulling. Doe de mascarpone, slagroom en 40 milliliter Licor 43 in een kom en klom met een handmixer tot een luchtig geheel.
  • Doe de abrikozenjam in een ander kommetje en schenk daar de 30 milliliter Licor 43 bij. Roer goed door.
  • Snijd de scones doormidden en verdeel over alle scones gelijkmatig het roommengsel en de jam.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Boozy bananenpudding met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 25 gram suiker
  • Snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • 125 milliliter karnemelk
  • 200 gram mascarpone
  • 80 milliliter gram slagroom
  • 40 milliliter Licor 43 + 30 milliliter Licor 43
  • 120 gram abrikozenjam