Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 pot marinarasaus
  • 280 gram penne, ongekookt
  • 4 plakjes mozzarella
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 354 milliliter water
  • Verse peterselie, voor garnering (optioneel)
Vivian
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 pot marinarasaus
  • 280 gram penne, ongekookt
  • 4 plakjes mozzarella
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 354 milliliter water
  • Verse peterselie, voor garnering (optioneel)

Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig

We hebben niet altijd zin of tijd om uren in de keuken te staan voor een smakelijke maaltijd. Voor dat soort avonden (en eigenlijk elke avond) is deze pasta met kip Parmezaan het ideale gerecht. Je hebt slechts vijf ingrediënten en één pan nodig om dit heerlijke maaltje te maken. Het gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Maak de kipfilets één voor één plat. Plaats hiervoor een kipfilet in een ziplockzakje en maak deze met een deegroller of de platte kant van een vleeshamer plat tot een dikte van 1 tot 1,5 centimeter.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan van minimaal 25 centimeter op middelhoog vuur. Werk in porties, voeg de kip toe en bak tot deze diepbruin is, 5 tot 7 minuten per kant. Leg de kip op een bord.
  • Giet driekwart van een potje marinarasaus in de pan. Voeg het water, de penne en de resterende 1/2 theelepel zout toe. Roer om alles te mengen. Breng aan de kook en kook tot de pasta net niet beetgaar is en het meeste vocht is opgenomen, 8 tot 9 minuten. Haal van het vuur.
  • Leg de kip bovenop de pasta. Schep de overgebleven marinarasaus over de kip.
  • Leg vervolgens de mozzarella op de kip en besprenkel met de parmezaanse kaas. Zet de pan op laag vuur, totdat de kaas is gesmolten en de kip gaar is, 2 tot 3 minuten.
  • Garneer eventueel met verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: knoflookkip in romige citroensaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Videostill Basics with Babish