Ingrediënten
  • 960 gram broccoli roosjes
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 5 plakjes dik gesneden spek
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 kipfilets, zonder botten
  • 500 gram fettuccine
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 180 milliliter slagroom
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Vers gesneden peterselie, voor garnering
Jaimy Boer
80 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 960 gram broccoli roosjes
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 5 plakjes dik gesneden spek
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 kipfilets, zonder botten
  • 500 gram fettuccine
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 180 milliliter slagroom
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Vers gesneden peterselie, voor garnering

Hier lusten wij wel pap van!

Zeggen we comfort food, dan zeggen we gerechten die makkelijk te maken zijn en heerlijk smaken. Dit recept voor pasta kip alfredo met broccoli en bacon is daar een goed voorbeeld van. Wij kunnen niet wachten om hier onze tanden in te zetten! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta kip alfredo met broccoli en bacon:

  • Breng in een grote koekenpan water aan de kook.
  • Voeg hier de broccoli aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Dek af met een deksel en stoom tot de broccoli heldergroen en knapperig zacht is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Giet het daarna af en zet opzij.
  • Veeg de koekenpan schoon en zet op middelhoog vuur.
  • Voeg het spek aan de pan toe en keer halverwege om tot het spek goudbruin is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Breng het spek over naar een met keukenpapier beklede plaat.
  • Voeg olie toe aan de koekenpan en zet terug op middelhoog vuur.
  • Kruid de kip met peper en zout en voeg toe aan de pan. Bak tot de kip goudbruin en gaar is. Dit duurt ongeveer 6 minuten per kant.
  • Kook ondertussen de fettuccini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de kip op een snijplank en laat 10 minuten rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.
  • Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe tot geurig. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat het 2 minuten sudderen tot het iets is ingekookt.
  • Klop daarna de Parmezaanse kaas erdoor. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gekookte fettuccini aan de saus toe en schep het om.
  • Vouw de kip, broccoli en spek erdoor.
  • Schep de pasta op een bord en garneer met meer Parmezaanse kaas en peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: 8x de romigste pastarecepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish