15 september 2021

Hij volgt een dieet van gluten, kaas en tomatensaus

Soms vind je bepaald eten zo lekker dat je het elke dag wel kunt eten. Van een lekkere tomatenrisotto tot loaded chorizo hotdogs met Boursin. Een man in Amerika maakt het wel heel bont. Hij eet al 25 jaar lang iedere dag hetzelfde gerecht: pizza.

Dieet van gluten, kaas en tomatensaus

In een interview met Vice legt pizzaliefhebber Dan Janssen uit hoe de vork in de steel zit. Dan volgt namelijk een dieet van gluten, kaas en tomatensaus. En dan geen pizza met olijven, uien, paprika of champignons, want van groenten wil hij niets weten. De enige vraag die hij zichzelf stelt is of hij oregano op zijn pizza zal doen. Ook vlees of vis is uit den boze voor Dan, er mag namelijk alleen maar kaas op zitten.

Diabetes

Dan heeft diabetes en heeft dan ook geregeld last van een lage bloedsuikerspiegel. Als zijn bloedsuikerspiegel zakt, dan kan hij een black-out krijgen. Door alleen maar gluten, kaas en tomatensaus te eten, voelt hij zich beter. Ondanks dat een hoop mensen zich zorgen over hem maken, waaronder zijn verloofde, ziet zijn cholesterol er goed uit, heeft hij veel energie en voelt zich elke dag goed. “Dus misschien valt er wel wat te zeggen voor dat exclusieve pizzadieet”, aldus Dan.

Uit eten

De beste man maakt zijn pizza’s overigens niet zelf. De magnetron is zijn favoriete vriend en van koken wil hij niets weten. Ook gaat hij veel uit eten, maar dan wel naar een restaurant dat pizza serveert. In de toekomst hoopt hij alsnog naar een willekeurig restaurant te kunnen zonder dat er pizza op de menukaart staat. Hiervoor zit hij in therapie.

Zin in pizza gekregen? Recept: kip-Parmezaan pizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Vice | Beeld: Pexels