Ingrediënten
  • 500 gram stronkjes broccoli
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte kaas 30+ (plus extra voor de garnering)
  • 200 gram kleine reepjes gekookte achterham
  • 2 eierdooiers
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
60 min.
6 pers.

Ham, broccoli, aardappels en kaas: deze ovenschotel heeft het allemaal!

Ovenschotels zijn natuurlijk heerlijk om te eten. Maar ze zijn vaak ook een ware caloriebom én kosten je flink wat tijd. Niet deze bewuste ovenschotel van Sonja Bakker. Binnen een uurtje zet je een heerlijke maaltijd op tafel waar je met een gerust hart je bord mee vol kunt scheppen.

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de broccoli ovenschotel:

  • Spray een ovenschaal in met bakspray en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kook de stronkjes broccoli beetgaar.
  • Snijd de champignons in plakjes en versnipper de ui.
  • Doe de champignons en ui samen in een pan met twee eetlepels olijfolie over middelhoog vuur. Laat dit doorbakken tot het ui wat glazig is. Roer regelmatig door.
  • Voeg vervolgens de ham en de kaas toe. Laat dit enkele minuten op een medium tot laag vuurtje staan. Schep dit vervolgens over in een kom.
  • Mix nu in een andere kom de eierdooiers en de melk.
  • Giet het melk- en eierdooiermengsel over het mengsel met champignons.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Verspreid de gekookte stukjes broccoli over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel hier nu het mengsel van de champignons overheen.
  • Dek deze twee lagen af door de plakjes aardappel er in rijen overheen te leggen. Sprenkel er vervolgens nog wat extra geraspte kaas overheen.
  • Zet de schaal in de oven en laat deze 30 minuten op 200 graden Celsius garen.
  • En voilà, je hebt een heerlijke gezonde ovenschotel volgens recept van Sonja Bakker!

Lees ook: Recept: zo maakt Sonja Bakker haar tiramisu

Bron: Sonja Bakker @ YouTube | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 500 gram stronkjes broccoli
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte kaas 30+ (plus extra voor de garnering)
  • 200 gram kleine reepjes gekookte achterham
  • 2 eierdooiers
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper