Ingrediënten
  • 6 champignons
  • 6 kastanjechampignons
  • 15 sperziebonen
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 tomaat, geraspt
  • Zout en peper, naar smaak
  • 200 gram arborio rijst
  • 590 milliliter groentebouillon
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
Christel
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 6 champignons
  • 6 kastanjechampignons
  • 15 sperziebonen
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 tomaat, geraspt
  • Zout en peper, naar smaak
  • 200 gram arborio rijst
  • 590 milliliter groentebouillon
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak

Om je vingers bij af te likken

Wie zegt dat je paella alleen met vis kunt maken? Dit Spaanse gerecht kun je ook prima met champignons en sperziebonen maken. Ideaal voor degenen die niet van vis houden. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Wat moet je doen?

  • Maak de champignons schoon, snijd de stam eraf en snijd de champignons in kwarten.
  • Dop en halveer de sperziebonen.
  • Zet een paellapan op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak ze goudbruin. Roer regelmatig door.
  • Voeg de ui toe en sauteer 1,5 minuut. Doe vervolgens de champignons in de pan en meng alle ingrediënten. Bak de champignons zacht en blijf regelmatig roeren.
  • Voeg na zo’n 2 minuten de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  • Doe het paprikapoeder in de pan en roer door.
  • Voeg de tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de rijst toe en roer alle ingrediënten door elkaar.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en roer een laatste keer.
  • Laat de pan zo’n 10 minuten op het vuur staan of tot het grootste deel van de bouillon is ingekookt. Draai het vuur laag en laat nog zo’n 3 à 4 minuten op het vuur staan. Let op: je hoeft de rijst niet te roeren.
  • Draai het vuur nog even hoog en haal de pan daarna van het vuur.
  • Bekleed de pan met aluminiumfolie en laat 5 minuten staan.
  • Haal de folie van de pan en serveer de paella met verse peterselie. Eet smakelijk!

 

Ook lekker: gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill