Ingrediënten
  • 12 champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote sjalotten, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesnipperd + extra om te serveren
  • 60 milliliter rode wijn
  • Zout en peper, naar smaak
Christel
15 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 12 champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote sjalotten, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesnipperd + extra om te serveren
  • 60 milliliter rode wijn
  • Zout en peper, naar smaak

Heerlijk als snack

Champignons zijn heerlijk door het eten of als bijgerecht, maar ook als snack zelf eten we ze graag. Zo maakten we al eens gevulde champignons met een roomkaasvulling en vulden we de champignons met geitenkaas. Dit keer kozen we voor een andere vulling en maakten we champignons met sjalotten en rode wijn.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediënten onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Maak de champignons schoon en verwijder de stam.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot toe en sauteer 30 seconden.
  • Leg de champignons met de bolle kant naar beneden in de pan. Schud de pan af en toe voorzichtig. Draai de champignons om als ze een mooie, bruine kleur hebben.
  • Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  • Schenk de rode wijn in de pan en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de champignons regelmatig door en bak 3 minuten of tot de wijn is ingekookt.
  • Roer alle champignons goed door de saus en hevel de champignons over op een bord.
  • Verdeel de overige champignons en knoflook over de champignons en serveer de champignons met extra peterselie. Eet smakelijk!

Ook lekker: pasta met champignons, asperges en prosciutto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill