08 november 2018
20 min.
2 pers.

Deze gevulde zoete aardappel smaakt heerlijk

Een perfect bijgerecht voor deze steeds kouder wordende herfstdagen, is deze heerlijk gevulde zoete aardappel. Door deze aardappelen te poffen in de magnetron en vervolgens te vullen met heerlijke groeten en geitenkaas, ben je zo klaar! Let op dat je voor dit recept kiest voor de wat langere en dunnere zoete aardappelen. Wanneer je een te grote aardappel kiest, is de kans groter dat deze niet geheel gaar wordt in de magnetron.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Was de zoete aardappelen met schil onder de kraan.
  • Prik met een vork gaten rondom de aardappel.
  • Leg de aardappelen op een bord en zet ze in de magnetron voor 10 minuten op de hoogste stand (± 800 Watt).
  • Verhit ondertussen een (wok)pan met olie en roerbak hier de roerbakgroenten, ongeveer 3 – 4 minuten beetgaar.
  • Breng eventueel de groenten op smaak met kruiden naar keuze.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Haal de zoete aardappelen uit de magnetron. Snijd de zijkanten (oftewel de kontjes) er af en maak een diepe snee in de lengte van de aardappel.
  • Vul de zoete aardappelen met de roerbakgroenten en verkruimel hier de geitenkaas overheen.
  • Schenk als topping een klein beetje honing over de vulling.
  • Zet de gevulde zoete aardappelen kort in de oven voor ± 5 minuten, totdat de geitenkaas zacht is.

Lees ook: Recept: authentieke Griekse Kofta

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 2 langwerpige, smalle zoete aardappelen
  • 250 gram roerbakgroenten naar keuze (Italiaans of Thais)
  • Wok- of olijfolie
  • 10 gram kruidenmix voor groenten naar keuze
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram geitenkaas