Rowan Hattu
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Klont boter
  • 300 gram orzo
  • 250 gram spinazie
  • 0,8 liter kippenbouillon
  • Scheut witte win
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 1 ingelegde citroen, ragfijn gesneden
  • 120 gram groene olijven

Jammie!

Iedereen wordt vrolijk van een eenpansgerecht. En dan met name vandaag op Koningsdag, waarop je totáál geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken. Maar het enige positieve is niet alleen maar dat het praktisch is. Het gaat veel verder dan dat! De smaken krijgen in één pan namelijk de kans om elkaar te leren kennen. Zo ook het eenpansgerecht met orzo, kip, citroen en olijven. 

Zo maak je dit heerlijke eenpansgerecht

  • Allereerst verwarm je de oven voor tot 140 graden Celsius.
  • Dan pak je de kipfilets en bak je deze in een klontje boter in een ruime pan.
  • Kruid het vervolgens af met wat peper en zout.
  • Daarna haal je de kipfilets uit de pan.
  • Let op: haal de pan niet van het vuur af.
  • Vervolgens schep je de kip in een ovenschaal.
  • Zet dan de schaal voor tien minuten in de warme oven.
  • Daarna doe je de orzo samen met het citroensap- en rasp en de ingelegde citroen in de pan.
  • Roer het geheel goed door.
  • Voeg dan de kippenbouillon en een flinke scheut witte wijn toe aan de pan.
  • Houdt de pan goed in de gaten en voorkom dat de orzo aan de bodem gaat kleven!
  • Merk je dat de orzo richting de kooktijd gaat, voeg dan de spinazie toe aan de pan.
  • Ook de olijven worden nu aan de pan toegevoegd.
  • Daarna haal je de kip uit de oven.
  • Snijd deze in mooie reepjes en voeg ook dit toe aan de pan.
  • Pak je kruiden erbij en kruid de orzo.
  • Bon appetit!

Ook lekker: Recept: Zweeds broodje bal

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, Megan Bucknall