Rowan Hattu

Aha!

Standaard eten veel Nederlanders in de middag koud, en in de avond warm. Maar er zijn ook sommige mensen die het omdraaien of twee keer warm eten op een dag. Maar wat is nou eigenlijk gezonder voor je? In de middag, of in de avond warm eten? Wij geven je het antwoord.

In de middag of avond?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: warm eten in de middag is over het algemeen gezonder. Sowieso is een warme maaltijd in de meeste gevallen een stuk voedzamer. Dit komt omdat het vlees, groente, vis en granen bevat. Natuurlijk supergoed voor je omdat het heel erg gezond is, maar ze geven ook nog eens verzadiging. Daarnaast zijn je darmen een stuk langer bezig met het verteren van een warme maaltijd, waardoor je langer vol zit.

Wetenschappelijk bewezen

Ook is het wetenschappelijk bewezen dat in de middag warm eten gezonder voor je is. Uit onderzoek is gebleken dat dit een stuk gezonder is voor je spijsvertering. Als je in de ochtend ontbijt, komt je spijsvertering langzaam op gang. Hierdoor werkt je spijsvertering rond de middag op z’n hardst.

Nadelen

Toch is het in de realiteit moeilijker gezegd dan gedaan. Naast dat we er gewoonweg niet op zijn ingesteld om in de middag warm te eten, is het ook nog eens een stuk duurder omdat je (in veel gevallen) twee warme maaltijden op één dag maakt. Daarnaast kost het je ook een stuk meer tijd en neem je het minder makkelijk mee naar je werk. Kies je dus voor praktisch of voor gezond? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Kom alvast in de Koningsdag-sferen met dit Sinaasappel Mojito recept

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels