Rowan Hattu

Ga jij vandaag één van deze drankjes nuttigen?

Het is feest in Nederland want onze koning is vandaag jarig! En dat moeten we natuurlijk vieren met overheerlijke hapjes en drankjes – en dan het liefste in de oranje kleur, natuurlijk. Daarom hebben wij vijf oranje drankjes voor je op een rijtje gezet, waarvan je zeker eentje moet proberen op deze feestelijke dag. Cheers Willem!

Mimosa

Natuurlijk staat op stipt nummer 1 de mimosa. Dit drankje kan gewoonweg niet ontbreken op deze feestelijke dag. En het leuke aan deze alcoholische versnapering is dat je het binnen no-time klaar hebt staan. Het enige wat je ervoor nodig hebt is wat sinaasappelsap en een glaasje champagne, mix dit met elkaar et voilà! De mimosa is een heerlijk, tijdloos drankje die je zowel tijdens de borrel of de lunch kunt nuttigen. Wat wil je nog meer?

Aperol Spritz

De Aperol Spritz kennen we natuurlijk allemaal. Dit drankje zorgt voor een heerlijke verfrissende smaak en heeft een oranje kleur. Eén en één is twee, waardoor de Aperol Spritz dus het perfecte drankje is voor Koningsdag. Daarnaast is het drankje net zo makkelijk te maken als de mimosa. Voeg er wat prosecco en bruiswater aan toe, pak een sinaasappelschijfje als topping en je bent klaar om te gaan.

Negroni

Ben jij niet zo van de zoete drankjes, maar juist meer van de sterke drank? Dan is de negroni iets wat binnen jouw straatje valt. En gelukkig voor de sterke drankliefhebbers is dit drankje ook supersnel te maken. Het enige wat je nodig hebt is gin, martini rosso en campari. That’s it. Van alles heb je ongeveer dertig milliliter nodig, die je in een glas samenvoegt. Een heerlijk drankje voor Koningsdag!

Penicillin

Ook de penicillin kan niet ontbreken tijdens de verjaardag van de Koning. Dit drankje bevat – in tegenstelling tot netgenoemde drankjes – een pittige smaak. In combinatie met de alcohol is dit dus zeker een drankje waar je het niet koud van gaat krijgen vandaag! Daarnaast bevat de penicillin een kruidenmix, gember en honing, waardoor het drankje een echte smaaksensatie is. Wat je voor dit drankje nodig hebt is whiskey, citroensap, gembersiroop, honing en angostura bitters. Een echte aanrader, als je het ons vraagt.

Tequila Old Fashioned

Als laatste is de tequila old fashioned. Een tijdloze klassieker waar je ook nog eens weinig ingrediënten voor nodig hebt. Voeg er een lekker fris sinaasappelschijfje aan toe en je bent klaar om ervoor te gaan vandaag. Het enige wat je nodig hebt is je Don Julio Reposado, Agave Tequila en Angostura Bitter. Cheers!

Lees ook: Dit wíl je proberen: chocolade pancakes

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: Pexels