1 uur min.
16 pers.

Zoet en makkelijk: het perfecte recept voor bakken met kinderen

Nu je zo veel thuiszit met de kinderen is het niet makkelijk om hen altijd maar bezig te houden. Met dit recept kun je gezellig samen in de keuken aan de slag en heb je daarna een heerlijk zoete traktatie voor het hele gezin. En als je geen kinderen hebt: dan bak je lekker voor jezelf en kun je extra lang genieten. Win-win dus!

Zo maak je deze makkelijke brownies:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de boter en 175 gram van de chocolade chips in een grote kom die geschikt is voor de magnetron.
  • Zet de kom ongeveer anderhalve minuut in de magnetron. Laat het hierna drie minuten rusten en meng het vervolgens goed door elkaar.
  • Voeg de beide soorten suiker, de vanille en het zout toe. Mix tot het goed gemengd is.
  • Mix de eieren door het geheel.
  • Zeef het bloem en cacaopoeder rustig de kom in, en vouw het in het mengsel met een spatel.
  • Voeg de overgebleven chocolate chips toe en vouw deze ook in het mengsel met een spatel.
  • Bedek een vierkante bakvorm van ongeveer 23 centimeter met bakpapier en spray licht in met bakspray.
  • Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm.
  • Bak voor 35 à 40 minuten. Je kunt checken of de brownies al klaar zijn door er een tandenstoker in te steken. Als die eruit komt met een paar vochtige kruimels eraan, dan is je brownie klaar.
  • Laat volledig afkoelen (of toch in elk geval tot je je mond er niet meer aan brandt).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Zweedse chocoladeballetjes als alternatief voor paaseieren

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels, JB Jorge Barreto

Ingrediënten
  • 230 gram ongezouten boter
  • 260 gram chocolade chips, halfzoet of puur
  • 300 gram suiker
  • 165 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 theelepel zout
  • 3 grote eieren
  • 155 gram bloem
  • 40 gram puur cacaopoeder
  • Bakspray