Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 45o gram gehakt
  • 1 flinke eetlepel salsa
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik maïskorrels
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 jalapeno-peper, gehakt
  • 190 gram rijst
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 90 gram geraspte kaas
  • Oljfolie
  • Zout en peper
  • TOPPINGS (OPTIONEEL):
  • 1 jalapeno-peper, in ringetjes
  • Zure room of yoghurt
  • Guacamole of avocado
  • Verse koriander
  • Blokjes verse tomaat
  • Tortillachips
Rowan Hattu
35 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 45o gram gehakt
  • 1 flinke eetlepel salsa
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik maïskorrels
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 jalapeno-peper, gehakt
  • 190 gram rijst
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 90 gram geraspte kaas
  • Oljfolie
  • Zout en peper
  • TOPPINGS (OPTIONEEL):
  • 1 jalapeno-peper, in ringetjes
  • Zure room of yoghurt
  • Guacamole of avocado
  • Verse koriander
  • Blokjes verse tomaat
  • Tortillachips

Een heerlijk eenpansgerecht

Ben jij fan van burritos? Dan is dit overheerlijke burritobowl recept zeker weten wat voor jou. Dit eenpansgerecht staat snel op tafel én is ook nog eens superlekker. Wat wil je nog meer? 

Zo maak je je eigen burritobowl

  • Allereerst verwarm je wat olijfolie in een grote koekenpan.
  • Dan doe je er de gehakte paprika en ui in.
  • Laat dit vervolgens zacht worden en voeg er dan ook het gehakt aan toe.
  • Bak dit totdat het gehakt lekker bruin is.
  • Vervolgens roer je de rest van de ingrediënten door de pan heen, behalve de kaas.
  • Roer dit geheel goed door elkaar.
  • Daarna breng je het aan de kook.
  • Als het geheel aan het koken is, zet je het vuur laag.
  • Doe dan de deksel op de pan.
  • Vervolgens laat je dit voor 15 tot 20 minuten pruttelen.
  • Let er wel op dat je het in die tijd wel een paar keer doorroert.
  • Zo voorkom je dat de rijst blijft plakken aan de bodem.
  • Na 15 – 2o minuten proef je even of de rijst gaar is.
  • Strooi er daarna nog wat geraspte kaas overheen.
  • Schroom niet om er zelf nog wat toppings aan toe te voegen.
  • Aanvallen maar!

Lees ook: Recept: zo maak je je eigen soepdumplings

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: Videostill