Ingrediënten
  • 1 kabeljauw of kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • Een halve theelepel zout
  • 150 gram bloem
  • Olie
  • 2 tenen knoflook, in fijne plakjes
  • 5 centimeter gemberwortel, in fijne plakjes
  • 1 rode lombok, zonder witte pitjes en julienne gesneden
  • 3 geraspte wortels en julienne gesneden
  • 5 centimeter dunne prei de lange zijde gehalveerd en julienne gesneden
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel rijstazijn
Rowan Hattu
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kabeljauw of kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • Een halve theelepel zout
  • 150 gram bloem
  • Olie
  • 2 tenen knoflook, in fijne plakjes
  • 5 centimeter gemberwortel, in fijne plakjes
  • 1 rode lombok, zonder witte pitjes en julienne gesneden
  • 3 geraspte wortels en julienne gesneden
  • 5 centimeter dunne prei de lange zijde gehalveerd en julienne gesneden
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel rijstazijn

Heerlijk!

Visliefhebbers opgelet! Dit gebakken kabeljauw recept van Maureen Tan is een favoriet onder menig visfan. En ook wij zijn overstag. Deze gebakken vis met de subtiele zoetzure saus en dungesneden groente is er zeker weten eentje voor in de (kook)boeken.

Zo maak je de kabeljauw in zoetzure saus

  • Allereerst snijd je de vis diagonaal van de staart tot aan de kop met een scherp mes.
  • Vervolgens pak je de eieren en begin je met klutsen.
  • Ondertussen voeg je de peper en een theelepel zout toe.
  • Is het allemaal goed door elkaar geklutst? Marineer er dan de vis in.
  • Pak dan de bloem en leg het op een platte schaal.
  • Vervolgens rol je de vis door de bloem heen.
  • Pak dan een wokpan en verhit 1 liter olie op een middelhoog vuur.
  • Als de olie op temperatuur is, bak je de vis in de pan.
  • Laat de vis dan vijf minuten liggen op elke kant en draai hem dan pas om.
  • Schep ondertussen ook telkens wat olie over de vis heen.
  • Heb je beide kanten voor vijf minuten gebakken? Haal hem dan uit de pan en laat het uitlekken op wat keukenrolpapier.
  • Verhit dan opnieuw wat olie, dit keer twee eetlepels olie in een koekenpan.
  • Fruit in de verhitte koekenpan de gesneden knoflook en gemberwortel in.
  • Dan voeg je er 500 milliliter water aan toe.
  • Doe daarna de lombok erbij en laat dit voor twee minuten koken.
  • Als het kookt voeg je de wortels, prei, ketjap manis, tomatenketchup, een halve theelepel zout, de rijstazijn en de palmsuiker toe aan het mengsel.
  • Breng dit vervolgens aan de kook.
  • Als het kookt, draai je het vuur laag.
  • Pak de maizena en doe dit in een kommetje.
  • Voeg er vervolgens twee eetlepels water bij.
  • Roer de maizena los en doe dit bij het warme mengsel.
  • Ook dit roer je weer goed door elkaar totdat de saus mooi dik is.
  • Schenk deze warme saus over de vis heen en je bent klaar om aan te vallen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: zo maak je het populaire wintersportgerecht de Käsespätzle

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: iStock