10 + 16 min.
6 à 8 pers.

Zo kun je twee kanten op met je cakemix!

Heb je weleens heel veel zin gehad in zelfgemaakte koekjes, maar had je alleen maar een simpele cakemix in huis? Dan hebben wij nu de gouden tip voor je! Wanneer je dit trucje toepast, transformeer jij je cakemix namelijk om in een koekjesdeeg. 

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Van cakejes naar koekjes

Hoewel we zowel een zelfgebakken cake als zelfgebakken koekjes allebei heerlijk vinden, heb je soms meer zin in koekjes dan in cake. In zo’n geval is het handig om te weten hoe je je cakemix kunt omtoveren tot een koekjesmix. De aanwijzingen op de verpakking van je kant-en-klare cakemix kun je laten voor wat het is. Je hoeft enkel een paar andere ingrediënten toevoegen aan de mix om er koekjes van te kunnen maken.

Simpele ingrediënten

Cakemix wordt in een handomdraai een deeg voor heerlijke koekjes door er simpelweg twee eieren en een flinke scheut olie aan toe te voegen. De eieren zijn een bron van vocht en proteïne in het koekjesdeeg. Dat vocht is belangrijk omdat het een koekje z’n bekende structuur geeft door proteïnen en zetmeel aan elkaar te binden. Vet helpt een koekje bovendien aan een flinke dosis smaak én zorgt ervoor dat de textuur van het koekje meer of minder chewy of kruimelig wordt.

Let op: gebruik geen olijfolie voor dit recept, dit komt de koekjes niet ten goede. Gebruik liever avocado-olie, kokosolie of koolzaadolie.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eieren luchtig en meng dit daarna met de cakemix en de olie. Roer goed tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Gebruik daarna een ijsbolletjesschepper om bolletjes uit het deeg te scheppen. Op deze manier worden de koekjes allemaal even groot. Leg ze daarna op het de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 16 minuten gaar.

Lees ook: 7x de lekkerste koeken voor bij de koffie of thee

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: 1000 lifehacks | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 doos kant-en-klare cakemix naar keuze
  • 2 eieren
  • 120 milliliter plantaardige olie (geen olijfolie!)