Ingrediënten
  • 50 gram dadels, zonder pit
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram amandelen
  • 300 gram havermeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 800 gram My Authentic Greek Yogurt 0% vet van Kri Kri
  • 200 gram light roomkaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • Sap van 1 limoen
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 300 gram rood fruit naar keuze
Sabine
100 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram dadels, zonder pit
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram amandelen
  • 300 gram havermeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 800 gram My Authentic Greek Yogurt 0% vet van Kri Kri
  • 200 gram light roomkaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • Sap van 1 limoen
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 300 gram rood fruit naar keuze

Een verantwoord ontbijtje waarmee je je in kerstsferen waant

Kerst is door de jaren heen een synoniem geworden voor gezelligheid, maar het staat ook voor het treffen van veel voorbereidingen, met name wanneer het op eten aankomt. Zo kan een kerstontbijt lekker en gezellig zijn, maar vaak ben je op kerstochtend wel even zoet met het bereiden van een feestelijk ontbijtje. Gelukkig kun je het ontbijt ook van tevoren klaarmaken en wel in de vorm van een kerstige ontbijtcheesecake die ook nog eens gezond is.

Een heerlijk begin van de feestdagen!

Gezonde cheesecake

De kerstdagen zijn voor velen niet het moment waarop ze extra op hun voeding letten, maar het is toch wel leuk om iets binnen te krijgen dat ook gezond is. Deze ontbijtcheesecake bevat minder calorieën dan een normale cheesecake en is door het hoofdingrediënt My Authentic Greek Yogurt van Kri Kri ook nog eens een bron van eiwitten. Laat kerstochtend maar aanbreken!

Dit heb je nodig:

  • 50 gram dadels, zonder pit
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram amandelen
  • 300 gram havermeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 800 gram My Authentic Greek Yogurt 0% vet van Kri Kri
  • 200 gram light roomkaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • Sap van 1 limoen
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 300 gram rood fruit naar keuze

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bodem van een springvorm (24 centimeter) met bakpapier.
  • Week de dadels een half uurtje in lauw water. Zorg ervoor dat de dadels net onder water staan, maar voeg niet meer water toe dan dit.
  • Doe de dadels met het beetje water in een blender en blend tot een glad geheel. Voeg daarna de kokosolie en amandelen aan het dadelmengsel toe en zet de blender opnieuw aan. De amandelen hoeven niet volledig vermalen te worden.
  • Voeg daarna het havermeel en kaneel toe en zet de blender opnieuw even aan tot alle ingrediënten vermengd zijn en er een kruimelig geheel ontstaat.
  • Doe het mengsel in de springvorm en verdeel het met de achterkant van een lepel of met je handen over de bodem. Zet de springvorm daarna in de koelkast.
  • Doe dan de My Authentic Greek Yogurt 0% vet in een kom, samen met de roomkaas, eieren, het amandelmeel, limoensap en vanille-extract. Roer tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Schenk de vulling in de springvorm en zet de springvorm daarna in de voorverwarmde oven. Bak de cheesecake in 65 tot 70 minuten gaar.
  • Laat de cheesecake afkoelen en verdeel daarna het fruit over de cheesecake. Wil je een zoetere bovenlaag? Doe het fruit dan in een pannetje met een dun laagje water en voeg 100 milliliter agavesiroop toe. Laat het even opstaan tot het inkookt en er een saus ontstaat. Laat het daarna afkoelen en schenk de saus over de bovenlaag van de taart.

Goede voornemens

Leuk weetje: Heb jij als goed voornemen om in 2019 gezond te gaan (of blijven) eten en wil je lekker ontbijten? Dan kun je in de ochtend best een puntje van deze taart eten. Het taartje bevat veel eiwitten en is laag in suikers. Alleen ontbijten met de yoghurt van My Authentic Greek Yogurt is natuurlijk ook een verantwoorde optie

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Kri Kri. 

Beeld: Pexels