Sabine

Je hoeft voor het ontbijt gelukkig niet meteen een zak chiazaad naar binnen te werken

Op ontbijtgebied hebben we vele trends voorbij zien komen. De een zweert bij een cocktail van verschillende zaden, de ander zegt dat het juist om de eiwitten gaat en wéér een ander heeft het over een vet ontbijt. Wat is het nu? Harvard, een van de meest prestigieuze universiteiten in Amerika, deelt nu gelukkig wat volgens studie een voedingsrijk en gezond ontbijt is.

Het is een vrij simpel, maar smakelijk ontbijt. 

Gezondste ontbijt

Harvard is een van de meest prestigieuze universiteiten in Amerika, die continu onderzoek doet naar onderwerpen die gerelateerd zijn aan gezondheid. Onlangs deelde de universiteit op haar officiële blog wat volgens hen het gezondste ontbijt is. Goed nieuws voor ons: het is helemaal niet ingewikkeld en nog smakelijk ook.

Yoghurt

Harvard vertelt dat het belangrijk is om elke ochtend proteïne en gezonde vetten binnen te krijgen. Een perfect voorbeeld daarvan is een ontbijt dat bestaat uit bevroren fruit met noten of zaden én yoghurt. Laatstgenoemde is volgens de universiteit laag in suikers en bevat veel eiwitten, waardoor je lang een vol gevoel ervaart. Daarom is de My Authentic Greek Yoghurt van Kri Kri dus ideaal om je actieve dag mee te beginnen. 

My Authentic van Kri Kri

Een heerlijke yoghurt waar je je ’s ochtends aan tegoed kunt doen is My Authentic Greek Yogurt. Zowel de 0% als 10% Griekse yoghurt voorziet je van veel calcium en eiwitten, zonder dat je inlevert op smaak, integendeel zelfs. My Authentic Greek Yogurt is heerlijk romig van smaak en je kunt aan de Griekse yoghurt prima honing, fruit of ontbijtgranen toevoegen om er een waar ontbijtfeestje van te maken. Zo voldoe je al snel aan het ideale ontbijt zoals geschetst door de prestigieuze universiteit. De Kri Kri yoghurt is daarmee een verantwoorde keuze die in een gezond voedingspatroon past.

my authentic

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Kri Kri. 

Bron: Harvard Health | Beeld: My Authentic