Christel

Ga jij een van deze recepten uitproberen?

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken en dat betekent dat we weer opnieuw kunnen beginnen om een fantastisch jaar te hebben. Op de Kookfans-redactie zullen we opnieuw proberen de lekkerste recepten uit te werken die kunnen tippen aan de beste recepten van 2018. Benieuwd wat onze beste recepten zijn van 2018? Wij hebben de 10 populairste gerechten voor je op een rijtje gezet.

Om je vingers bij af te likken!

10. ’s Werelds beste pastasaus maak je met maar drie ingrediënten

pastasaus

‘Hoe meer, hoe beter’, gaat niet op voor deze heerlijke pastasaus. Marcella Hazan is een kooktalent dat de Italiaanse keuken toegankelijk maakte en deelde een van haar pastarecepten in haar boek The Classic Italian Cook Book. Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken en is ook nog eens heerlijk. Velen beweren zelfs dat dit de lekkerste pastasaus ter wereld is. En dat met maar drie ingrediënten.

9. Stoofpeertjes met Licor 43

stoofpeertjes Licor 43

Vanaf oktober tot februari zijn de stoofpeertjes te verkrijgen in Nederland. Deze lekkernij wordt veelal bereid in rode wijn of zelfs glühwein. Maar wat dacht je van deze twist met Licor 43? Zo maak je de stoofpeertjes nog lekkerder!

8. Romige spruitjesovenschotel met spekjes

spruitjesovenschotel

Als kind waren we er niet zo’n fan van, maar nu zijn we er dol op: spruitjes. De kleine kropjes van de spruitkool zijn op diverse manieren te maken en ook nog eens erg gezond. Heb je zin in spruitjes? Maak dan deze overheerlijke spruitjesovenschotel met spekjes.

7. Mongoolse kip

mongoolse kip

Dit recept voor Mongoolse kip is supermakkelijk om te maken en staat binnen een kwartiertje bij je op tafel! We moeten je waarschuwen; er zit een aardige berg met suiker in de saus maar dat mag de pret niet drukken; zo’n heerlijk kipgerecht heb je namelijk nooit eerder gehad.

6. Arretjescake met kruidnoten en chocolade

arretjescake kruidnoten

Arretjescake is een oer-Hollands recept. Deze heerlijke cake is simpel, want de traditionele arretjescake bestaat slechts uit vier ingrediënten: boter, suiker, chocolade en koekjes. Als Sinterklaas in het lans is, is het maar wat leuk om je arretjescake een twist te geven met kruidnoten en chocolade!

Bekijk de vijf populairste recepten op de volgende pagina!

Pagina 1/2