Jaimy Boer
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 rode ui, gesneden
  • 65 gram waterkers
  • 5 milliliter limoensap
  • 250 milliliter avocado olie
  • 20 milliliter Griekse yoghurt
  • 40 gram Gerookte zalm, in kleine snippers
  • 2 grote eieren

Dit wil je proberen!

Een omelet is al smakelijk an sich, maar beleg hem eens met Griekse yoghurt, gerookte zalm en waterkers en je gaat nog meer genieten. De combinatie tussen ei en de Griekse yoghurt is een smaakbeleving in je mond en vult ook nog eens enorm. Ideaal als ontbijt of lunch!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de omelet met Griekse yoghurt, gerookte zalm en waterkers:

  • Pak een middelgrote kom en doe hier de rode ui, waterkers, limoensap, 60 milliliter olie en een beetje zout en peper in. Roer alles goed door elkaar.
  • Verhit 5 milliliter olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe in een aparte kom de twee eieren en een beetje zout, en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de eieren in de pan en bak, schud de pan en roer constant met een siliconen spatel. Trek met de spatel de gekookte eieren aan de omtrek van de pan naar binnen zodat ze zich vermengen met de minder gare eieren in het midden. Binnen 20 tot 25 seconden moet het eruit zien als vloeibaar roerei.
  • Haal de pan van het vuur en spreid het ei uit over de oppervlakte van de pan. Laat de warmte van de pan de eieren verder nagaren. Ga met de spatel om de omtrek van de pan en schudt de pan om de omelet los te krijgen.
  • Leg de omelet op een bord en bestrijk de onderste helft met Griekse yoghurt.
  • Beleg dit met de waterkers en gerookte zalm. Breng op smaak met een beetje peper.
  • Vouw de omelet dicht en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Luchtige aarbeiencake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay