Jaimy Boer

Het is eigenlijk heel makkelijk te verklaren

Zodra de temperaturen stijgen, lijkt het wel alsof onze honger steeds minder wordt. Vaak hebben we aan een luchtig gerecht of salade als avondeten voldoende en krijgen we ook in de avond geen honger. Maar hoe komt dat toch? We zochten het uit!

Koel houden

Wanneer het buiten warm is, doet jouw lichaam er alles aan om zich koel te houden. Maar alles wat in je lichaam aan het werk is, zoals je spijsvertering, zorgt juist voor warmte. Daarom moet je lichaam extra werken om af te koelen. Om dit te voorkomen neemt je lichaam een voorzorgsmaatregel, die ervoor zorgt dat je niet zoveel honger hebt als bij lagere temperaturen.

In de winter

In de winter heb je er juist veel profijt van wanneer je lichaam extra aan het werk is om warm te blijven. Denk bijvoorbeeld ook aan bibberen en klappertanden. Je spijsvertering speelt ook hier een rol. Om op te warmen, is het dus beter als je meer eet, en als je af moet koelen, is het beter dat je minder eet. En je lichaam regelt dat zelf heel slim door je honger te reguleren. Hierdoor kan het lijken alsof je in de winter meer honger hebt dan in de andere seizoenen van het jaar.

Uitdroging

Naast het koel houden van je lichaam, is je lichaam ook bezig om uitdroging tegen te gaan. Wanneer het warm is, begin je immers al snel te zweten. En tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook veel vitaminen en mineralen. En die wil je natuurlijk niet kwijt. Ga daarom uitdroging tegen door voldoende water te drinken. Ook helpt het om zo min mogelijk alcohol te nuttigen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Lekker voor bij warme temperaturen: koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash, Jez Timms