Wat is jouw favoriete chocoladesmaak?

Sta je altijd uren voor het schap omdat je niet weet welke smaak je wilt? Met alle verschillende smaken chocolade in omloop is het nog best lastig om te kiezen. Toch heeft iedereen een favoriet, en die zegt ook iets over je persoonlijkheid. Lees gauw verder! 

 Onderzoek

Je kunt wel lang gaan tobben voor het schap, maar eigenlijk staat je voorkeur al vast. Dit is de conclusie uit een onderzoek van psychotherapeut Murry Langham. In zijn onderzoek heeft hij onderzocht wat het verband is tussen verschillende persoonlijkheden en de keuze in chocolade. Want naast smaak, kun je ook nog kiezen uit vorm en vulling. Enne, klopt het? Check het hieronder.

Soorten chocolade

Witte chocolade

Vis je meteen de witte paaseieren en witte chocokruidnoten uit de pot, dan is witte chocolade zeker je favoriet. Deze chocoladesmaak laat zien dat je zelfverzekerd bent en niet snel beren op de weg ziet. Je gelooft in het lot en dat dingen met een reden gebeuren. Soms kun je wel een tikkeltje overmoedig worden, waardoor je denkt dat de wereld aan je voeten ligt.

Melkchocolade

Melkchocolade laat zien dat je onschuldig en romantisch bent. Je vindt de belangen van anderen belangrijker dan je eigen belangen. Hierdoor kun je jezelf nog wel eens wegcijferen. Ook ben je nostalgisch aangelegd en kijk je vaak terug naar het verleden.

Pure chocolade

Ben je fan van pure chocolade? Dat betekent volgens het onderzoek dat je de focus vooral op de toekomst legt en positief bent ingesteld. Daarnaast ben je redelijk materialistisch ingesteld.

Soorten vulling

Kokos

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met een voorkeur voor kokosvulling creatief zijn aangelegd. Je bewandelt graag het andere pas, ook wanneer niemand anders daarvoor kiest.

Fruitsmaak

Fruit en chocolade is altijd een goede combinatie. Is dit je favoriete vulling, dan ben je enthousiast en gepassioneerd. Ook houd je niet van routine en ben je dol op afwisseling.

Koffie

Ben je dol op koffievulling, dan houd je van discussiëren. Je steekt jouw mening niet onder stoelen of banken en zegt waar het op staat.

Vorm van de chocolade

Ook de vorm van de chocolade heeft een betekenis. Volgens het onderzoek zijn mensen die een vierkant blokje kiezen over het algemeen introvert en betrouwbaar. Mensen die een voorkeur hebben voor ovale vormen chocolaatjes zijn vaak socialer en sensueler. Interessant!

Lees ook: Recept: chocoladebrownies met Kinder-chocoladevulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Monique Carrati