Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 20 Oreo-koekjes
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 40 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels Nutella
  • Voor de vulling:
  • 80 gram pure chocoladedruppels
  • 2x 150 gram Nutella
  • 500 gram roomkaas
  • Voor de topping:
  • 80 gram hazelnoten, grofgesneden
  • 4 Oreo’s, grofgesneden
20 + 3 uur in de koelkast min.
10 pers.

Deze cheesecake hoeft niet in de oven

Nutella, Oreo’s en taart: een hemelse combinatie. Deze nutella-oreocheesecake met hazelnoten is overheerlijk en ook nog eens makkelijk te maken. Ook leuk: je hebt helemaal geen oven nodig om deze taart te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Begin met het maken van de bodem. Doe de Oreo’s, roomboter, hazelnoten en Nutella in een keukenmachine. Laat draaien tot de koekjes een structuur van zand hebben aangenomen. 
  • Bekleed een taartvorm (ø 20 cm) met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem en de zijkanten. Zet apart.
  • Doe 150 gram Nutella in een kom en voeg de chocoladedruppels toe.
  • Zet de kom in de magnetron en laat de chocolade smelten. Roer om de 20 seconden even door.
  • Voeg de rest van de Nutella en de roomkaas toe en mix tot alles goed is vermengd.
  • Doe het mengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Verdeel de hazelnoten en Oreo’s over de taart.
  • Dek de Nutella-oreocheesecake af en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Cappuccino cheesecake met gezouten karamelsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hot Chocolate Hits | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 20 Oreo-koekjes
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 40 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels Nutella
  • Voor de vulling:
  • 80 gram pure chocoladedruppels
  • 2x 150 gram Nutella
  • 500 gram roomkaas
  • Voor de topping:
  • 80 gram hazelnoten, grofgesneden
  • 4 Oreo’s, grofgesneden