De supermarktketen haalt de knoflookgarnalen per direct uit de schappen

Haalde jij onlangs de garnalen met knoflook van Jumbo in huis? Controleer dan eerst even de houdbaarheidsdatum en EAN-code voordat je ze eet. Jumbo roept namelijk een deel van de Jumbo Garnalen Knoflook terug. Het product is mogelijk besmet met de listeriabacterie.

Niet consumeren

De supermarktketen raadt klanten aan de Jumbo Garnalen Knoflook met EAN 8718452458042 en met houdbaarheidsdatum 9 februari 2020 niet te consumeren. De snack is mogelijk besmet met de listeriabacterie. Klanten die het product hebben gekocht, mogen het terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld terug. Het is niet nodig de aankoopbon mee te nemen.

jumbo knoflookgarnalen

Listeriabacterie

Listeria komt voornamelijk in producten van dierlijke oorsprong voor. Listeria is een ziekteverwekkende bacterie, toch merken de meeste mensen die ermee in contact komen daar niks van of ze krijgen een mild griepje onder de leden. Zo kunnen mensen er diarree van krijgen of zich misselijk voelen. Voor jonge kinderen, ouderen of mensen met een verzwakt afweersysteem kan listeria wel een gevaar voor de gezondheid vormen. De bacterie kan ook schadelijk zijn voor zwangere vrouwen. Zo kan hun baby te vroeg geboren worden of de vrouwen kunnen zelfs een miskraam krijgen.

Lees ook: 8 verrassende manieren om Vanish Oxi Action in huis te gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Maurits90, Wikimedia Commons