Ingrediënten
  • 10 cocktailtomaten
  • Handvol verse basilicum
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 160 gram spaghetti
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 400 milliliter water
  • 300 gram garnalen
  • Chilivlokken, naar smaak
  • Verse citroensap, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
20 min.
2 pers.

Lekker voor vanavond!

Even geen zin om de handen uit de mouwen te steken voor het avondeten? Geen probleem. Deze heerlijke pasta met garnalen is supersmaakvol, staat binnen 20 minuten op tafel en maak je in één pan. Scheelt je na het eten meteen weer wat afwas.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de knoflook in plakjes, halveer de tomaten en snijd de basilicum fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Doe de knoflook erin en bak 1 minuut. Roer af en toe door.
  • Voeg de tomaatjes toe en bak opnieuw 1 minuut. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schuif de tomaat en knoflook een beetje aan de kant in de pan en leg de spaghetti erin.
  • Voeg de witte wijn toe en laat 1 minuut staan.
  • Schenk het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur daarna laag en laat 9 minuten staan. Roer af en toe door. 
  • Voeg de garnalen na 9 minuten toe en bak 2 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de basilicum toe en breng op smaak met chilivlokken en citroensap.
  • Schenk nog wat olijfolie over de pasta en serveer met Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Indonesische kippensoep Soto ayam

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: GabieKook | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 10 cocktailtomaten
  • Handvol verse basilicum
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 160 gram spaghetti
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 400 milliliter water
  • 300 gram garnalen
  • Chilivlokken, naar smaak
  • Verse citroensap, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren