Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 245 milliliter melk
  • 224 milliliter plantaardige olie
  • 350 gram suiker
  • 310 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 18 gram bakpoeder
  • 4 milliliter vanille-extract
  • Voor het ijs:
  • 240 milliliter volle room
  • 1 liter melk
  • 156 gram fijne suiker
  • 4 eetlepels Nutella
  • 7 Oreo-koekjes, gebroken
  • Voor de Nutella-ganache:
  • 250 milliliter Nutella
75 min.
12 pers.

De gouden combinatie verstopt in één taart

Een recept waar Nutella, én KitKat, én Oreo-ijs in zit? Jazeker, je droomt niet. Deze taart is een showstopper bij verjaardagen, maar ook de perfecte snack voor een avondje op de bank. Je bent even druk in de keuken, maar zodra je taart klaar is, mag je een welverdiend stukje pakken. En dat maakt alles goed! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Nutella-ijstaart met KitKat en Oreo:

  • Voor de cake: verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet twee bakvormen van 20 centimeter in met boter en bestuif licht met bloem.
  • Klop in een middelgrote kom de melk, olie, suiker, bloem, eieren en het eigeel in twee minuten tot een geheel. Voeg vervolgens de cacao, bakpoeder en het vanille-extract toe aan het mengsel.
  • Giet het beslag in de twee ingevette cakevormen en stop het in de oven. Laat het 30 tot 35 minuten in de oven zitten. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet de cake vervolgens een paar uur in de koelkast tot het ijs goed is.
  • Voor het ijs: doe in een middelgrote kom de room, melk en suiker. Klop 20 seconden op gemiddelde snelheid. Giet het in de ijsmachine en gebruik een spatel om alle ingrediënten te pakken. Als het ijs bijna goed is (dit is in de laatste vijf minuten) voeg je de Nutella en gebroken Oreo-koekjes toe. Laat het ijs in de ijsmachine zitten tot het romig is. Raadpleeg hiervoor de instructies voor de ijsmachine.
  • Bekleed dan een van de cakevormen met genoeg plasticfolie zodat dit later over de cakevorm kan. Schep het ijs in de met bakpapier beklede pan en strijk de bovenkant glad. Stop het in de vriezer en laat het invriezen tot dat het heel hard is.
  • Voor de Nutella-ganache: doe in een kleine kom de Nutella en plaats de kom in een kleine pan met kokend water. Roer in de Nutella totdat het makkelijk te schenken is.
  • Leg een laag cake (met de onderkant naar boven) op een groot bord en plaats het ijs erop. Bedek het met een tweede laag cake en giet de Nutella-ganache eroverheen.
  • Decoreer de taart met stukjes of balletjes KitKat, of andere kleine balletjes chocolade. Laat de taart minstens een paar uur invriezen.
  • Haal de cake ongeveer 5 – 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Chocolate chip cookies met Oreo-vulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: An Italian in my kitchen | Beeld: Unsplash, Kaouther Djouada

Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 245 milliliter melk
  • 224 milliliter plantaardige olie
  • 350 gram suiker
  • 310 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 18 gram bakpoeder
  • 4 milliliter vanille-extract
  • Voor het ijs:
  • 240 milliliter volle room
  • 1 liter melk
  • 156 gram fijne suiker
  • 4 eetlepels Nutella
  • 7 Oreo-koekjes, gebroken
  • Voor de Nutella-ganache:
  • 250 milliliter Nutella