10 maart 2021
Jaimy Boer

Zitten we binnenkort weer in het zonnetje op het terras?

Het lijkt nog een heel eind uit het zicht, maar het is de bedoeling dat we ooit weer op het terras mogen plaatsnemen. Het demissionaire kabinet houdt hier ook rekening mee en is daarom al bezig met een conceptversie van de routekaart voor de coronamaatregelen. En daar staat heel heugelijk nieuws in! 

Een maximum van twee

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat er een maximumcapaciteit zou gelden als we weer op het terras mogen zitten. Als we de conceptversie van de routekaart mogen geloven, zitten we gelukkig niet in ons eentje aan een terrastafel. Er gaat namelijk een maximum gelden van twee personen.

Piek derde coronagolf

Als de huidige maatregelen blijven, mogen de terrassen tot 20:00 uur open blijven. Wanneer de terrassen heropend worden, is nog niet bekend. Volgens de bewindsman moet de piek van de derde coronagolf nog komen. De Jonge benadrukte dit ook tijdens de persconferentie en vertelde dat de vooruitzichten nog niet positief zijn. Maar de dag dat we weer aan een glas wijn kunnen nippen op het terras, lijkt steeds dichterbij te komen!

Lees ook: Dit is de goedkoopste stad om op het terras te vertoeven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexel