1 uur min.
12 pers.

Bewust snacken met slechts vijf ingrediënten

Als je zin hebt in een tussendoortje dat niet bomvol zit met suiker, is een mueslireep vaak een slimme keuze. Als je deze mueslirepen maakt, weet je bovendien zeker wat er wel en niet inzit, en kun je dus heerlijk bewust snacken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de mueslirepen:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bedek een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier. Zorg dat aan twee kanten een klein stukje bakpapier over de rand hangt.
  • Verdeel de havermout over een bakblik, en rooster ze voor ongeveer 10 à 15 minuten
  • Combineer de honing, pindakaas en kokosnootolie in een pan op een laag vuur. Roer tot alles goed gemengd is en door en door warm is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Doe de ontbijtgranen en havermout in een kom en meng ze door elkaar.
  • Giet het warme pindakaasmengsel over de granen. Roer het geheel goed door elkaar, zodat alle droge ingrediënten bedekt zijn met het pindakaasmengsel.
  • Giet het geheel nu in de bakvorm die je met bakpapier had bedekt. Verdeel het evenredig over de bakvorm.
  • Zet de bakvorm drie kwartier in de vriezer.
  • Als de plak goed hard geworden is, trek je deze makkelijk uit de bakvorm met het overhangende papier.
  • Snijd in stukken. Een gekarteld mes werkt hiervoor het best.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Feit of fabel: helpt thee met honing tegen een verkoudheid?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Videostill YouTube, Weelicious

 

Ingrediënten
  • 90 gram havermout
  • 170 gram honing
  • 12 gram pindakaas zonder stukjes
  • 1 eetlepel kokosnootolie
  • 315 gram ontbijtgranen naar keuze