Marlieke
5 min + 30 min wachttijd min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 20 gram oploskoffie
  • 30 milliliter kokend water
  • 35 gram suiker
  • 250 milliliter volvette slagroom
  • Optioneel: druppel vanille-extract
  • Optioneel: 1 theelepel cacaopoeder

Koffie- en toetjesliefhebbers opgelet!

Zijn koffie en toetjes voor jou ook de dingen die het leven een stuk aangenamer maken? Voor ons wel! Daarom zijn we ook zo dol op deze supereenvoudige mokkamousse. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit romige dessert met de smaak van koffie op tafel. 

Zo maak je de mousse:

  • Meng in een grote kom de oploskoffie, het kokende water en de suiker. Klop met een garde. Voeg ook de vanille-extract toe, als je die gebruikt.
  • Klop in een andere kom de slagroom stevig op tot er stevige pieken ontstaan. Dit gaat het snelste met een elektrische mixer.
  • Roer de slagroom voorzichtig door het koffiemengsel.
  • Verdeel de mousse over vier dessertglazen. Zet de mokkamousse vervolgens minstens een halfuurtje in de koelkast.
  • Optioneel: voeg toppings toe, zoals cacaopoeder, stukjes chocolade, chocoladesiroop, vers fruit of nootjes.
  • Smullen maar!

Ook lekker: No-bake mokka-cheesecake met chocoladeglazuur

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fleur Foodie | Beeld: Unsplash