Jasmijn

Het is allemaal heel goed voor je

We horen altijd dat sinaasappels de beste bron van vitamine C zijn. Vooral als je last hebt van een verkoudheid, kan wat extra vitamine C voor een oppepper zorgen. Wist je echter dat er voedingsmiddelen die meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1. Rode paprika

Een rode paprika bevat bijna vier keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. In elk 100 gram schoongemaakte rode paprika zit gemiddeld 190 milligram vitamine C. Ter vergelijking: in elke 100 gram sinaasappel zit 50 milligram van de vitamine. Daarnaast is het ook nog eens een goede bron voor vitamine A. Dubbel voordeel dus!

2. Broccoli

Koop je 100 gram broccoli, dan zit daar maar liefst 132 milligram vitamine C in. Dit is dus een zeer goede keuze als je wat extra vitamine C wilt binnenkrijgen. Vooral voor mensen met een lastige stoelgang is dit een aanrader, want een broccoli zit ook nog eens boordevol voedingsvezels.

3. Aardbeien

Een kommetje aardbeien bevat gemiddeld 90 milligram vitamine C. Het is dus niet alleen een lekker zoete snack, maar zorgt er ook nog eens voor dat je je vitaminewaarde op peil houdt. Daarnaast bevat het veel foliumzuur, wat specifiek voor zwangere vrouwen onmisbaar is (omdat het goed is voor het bloed, de zenuwen en de groei van de ongeboren baby).

4. Spruitjes

Misschien niet iedereens favoriet, maar wel degelijk heel gezond. Een portie spruitjes bevat 80 milligram vitamine C én een hele hoop vezels. Als je er niet van houdt, zou je nog kunnen proberen om ze gefrituurd te eten. Wellicht vallen ze dan wel in de smaak!

5. Kiwi’s

Eet je twee kiwi’s van 75 gram per stuk, dan krijg je in totaal al 190 milligram vitamine C binnen. Kiwi’s zijn bovendien ‘the full package’, want ze bevatten ook veel kalium en koper (goed voor de ijzer- en vochtbalans in je lichaam). Wij gaan er zeker weten een paar inslaan!

Lees ook: Zo bereid je groente zonder dat de vitamines verloren gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Engin Akyurt