Recept: mini framboos-appel snacks uit de airfryer

Ingrediënten
  • 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
  • 90 gram frambozen
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker, licht verpakt
  • 1 eetlepel kristalsuiker, plus wat extra om te bestrooien
  • Theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 1 eetlepel appelsap
  • 1,5 theelepel maïzena gemengd met 1 theelepel water
  • 1 pakje bladerdeeg voor taartbodem
  • 1 groot eigeel gemengd met 1 theelepel water (eierwas)
Jaimy Boer
35 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
  • 90 gram frambozen
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker, licht verpakt
  • 1 eetlepel kristalsuiker, plus wat extra om te bestrooien
  • Theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 1 eetlepel appelsap
  • 1,5 theelepel maïzena gemengd met 1 theelepel water
  • 1 pakje bladerdeeg voor taartbodem
  • 1 groot eigeel gemengd met 1 theelepel water (eierwas)

Binnen 15 minuten is het smullen geblazen!

Wij zijn dol op de airfryer, en bakken er het liefst ook van alles in. Van kip tot frietjes, zalm en zelfs zoete snacks. Deze mini framboos-appel snacks zijn hier een goed voorbeeld van, en staan binnen een kwartier op tafel. Aan de slag! 

Zo maak je de mini framboos-appel snacks:

  • Pak een middelgrote pan en roer hierin de appels, frambozen, suiker, kaneel, zout en appelsap door elkaar.
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur, dek af en zet het vuur laag. Kook tot de appels zacht beginnen te worden, voor ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de maïzenamix toe aan de appels en verhoog het vuur tot een medium stand. Kook gedurende 1-2 minuten, tot het ingedikt is.
  • Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Rol de taartbodems uit terwijl de vulling afkoelt. Snijd het deeg in cirkels met behulp van een koekjesvormer en rol opnieuw uit als dat nodig is. Je hebt 12 cirkels nodig.
  • Leg 1 eetlepel vulling in het midden van elke cirkel. Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw het deeg dubbel over de vulling en druk het dicht.
  • Gebruik een vorm om de verzegelde randen te krimpen. Borstel de taartjes vervolgens lichtjes met eierwassing en gebruik de punt van een schilmesje om twee kleine spleten in de bovenkant van elke taart te prikken.
  • Bestrooi de toppen met suiker.
  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
  • Leg de taarten in een enkele laag in de airfryer, 6 per keer, en bak gedurende 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Leg ze op een rooster om af te koelen.
  • Herhaal met de resterende taarten.
  • Genieten maar!

Lees ook: Dit mag je beslist niet in je airfryer doen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: videostill