Ingrediënten
  • 2 Granny Smith appels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Pink Lady appel, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 citroen, uitgeknepen
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Een halve theelepel nootmuskaat
  • Een halve theelepel piment
  • Olie om in te frituren
  • 1 doosje bladerdeegplakjes, ontdooid
  • 2 eetlepels gezouten roomboter
30 min.
8 pers.

Bespaar jezelf een bezoekje aan de McDonald’s

Hij is al een tijdje niet meer verkrijgbaar, maar zit nog in menig geheugen gegrift: de gefrituurde appelflap van McDonald’s. Knapperig vanbuiten, warm en zoet vanbinnen. Aangezien deze heerlijke snack in Nederland niet meer verkrijgbaar is, helpen wij je een handje. Want met dit gemakkelijke recept maak je in een handomdraai deze heerlijke gefrituurde appelflap. Wedden dat-ie net zo lekker smaakt? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gefrituurde appelflappen:

  • Leg de appelblokjes in een pannetje en zet dit op het vuur. Voeg hier de boter, kaneel, bruine suiker, piment, nootmuskaat en het sap van een halve citroen aan toe. Roer de boel goed door.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg 2 scheppen van het appelmengsel. Bestrijk met een kwastje langs de randen wat water en vouw de bladerdeegplakken vervolgens dubbel.
  • Met een vork druk je de randjes van de appelflappen plat.
  • Leg de appelflappen 15 minuten in de koelkast om de boel stijf te laten worden.
  • Giet olie in een wokpan, ongeveer een centimeter hoog, laat dit goed heet worden. Pak een klein stukje deeg en leg dit in de pan. Begint het te borrelen? Dan is de olie heet genoeg.
  • Leg de flappen in de pan en frituur ongeveer ±1 minuut per kant.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Nutella fudge brownies met maar 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: POPSUGAR Food | Beeld: Videostill YouTube POPSUGAR Food 

Ingrediënten
  • 2 Granny Smith appels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Pink Lady appel, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 citroen, uitgeknepen
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Een halve theelepel nootmuskaat
  • Een halve theelepel piment
  • Olie om in te frituren
  • 1 doosje bladerdeegplakjes, ontdooid
  • 2 eetlepels gezouten roomboter